Jdi na obsah Jdi na menu

Jennifer Beals

25. 4. 2010

Jennifer Beals

Datum narození: 19. 12. 1963
Místo narození: Chicago, Illinois, USA

Jennifer je prostřední ze tří dětí irsko-americké učitelky a afro-amerického majitele supermarketu. Když jí bylo deset let, její otec zemřel. Při studiích na střední škole pracovala jako modelka. Debutovala ve filmu „My Bodyguard“ v roce 1980, jeji role se však neobjevila ani v titulcích.

Zviditelnila se až rolí ve filmu „Flashdance“ v roce 1983. Na tomhle filmu je mimo jiné zajímavé, že v kolonce datum narození na formuláři bylo její skutečné datum.

Svou hereckou kariéru přerušila kvůli studiu na univerzite Yale. Jejím spolužákem byl v té době David Duchovny, který ji doporučil pro roli agentky Scully v seriálu Akta X. Tuto roli později dostala Gillian Anderson.

V posledních letech se objevila většinou jako vedlejší postava v několika celovečerních filmech a natočila i několik televizních. Za zmínku stojí asi Tarantinovy „Čtyři pokoje“ (1995) nebo film „In the Soup“ (1992), za který dostala cenu „Grand Jury Prize“ na Sundance Film Festival a cenu publika na Deauville Film Festival. Z poslední doby pak film „The Grudge 2″.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

m - Jennifer

15. 11. 2011 9:44

..no úplně mě dostal ten její úsměv,pohled..i to zvláštní jemné pokrčení nosu..je úžasná!