Jdi na obsah Jdi na menu

Katherine Moennig

25. 4. 2010

Katherine Moennig

Datum narození: 26. 12. 1976
Místo narození: Filadelfie, Pennsylvanie, USA

Její maminka byla Brodwayskou tanečnicí a otec vyrábí housle. Do NY se přistěhovala v osmnácti letech studovat herectví. I když si často přivydělávala jako modelka, neztratila vášeň pto herectví.

Na scéně částo vystupovala se svou sestřenicí Gwyneth Paltrow.

Ve státech ji fanoušci znají jako „Jacqueline ‘Jake’ Pratt“ z televizního seriálu „Young Americans“. Také hrála ve filmech Ostrovní zprávy, „Love The Hard Way“ a „Invitation to a Suicide“. Její televizní kariéra zahrnuje i vedlejší role v „Law & Order“ a „Law & Order:SVU“. Také se objevila ve videoklipu k písni „Is Anybody Home“ Kanadské skupiny Our Lady Peace. Jejím posledním projektem je drama z lékařského prostředí s názvem „Three Rivers“, které bylo po  nedokončené první sérii ukončeno.

Jejím poznávacím znamením je hluboký chraplavý hlas a několik tetování. Stala se novou ikonou pro lesbičky. Její výška je 1.69m a sama prohlásila, že kdyby se nestala herečkou, nejspíš by byla mořská bioložka nebo by sloužila FBI. Jako malá si přála být vrátnou. Má německý a irský původ. Původně se v TLW zajímala o roli Jenny. Kate má i prostřední jméno a tím je Sian. Má dva nevlastní sourozence – bratra a sestru. Ráda maluje, oblíbenou barvu má modrou, nejblíbenějším filmem je pro ni Frajer Luke a nejraději jí suši. V roce 2006 natočila film Umění musí bolet, kde si zahrála po boku Johna Malkoviche. Kate se ke své sexuální orientaci nikdy veřejně nepřiznala, ale několikrát byla i přes snahu se skrýt viděna po boku žen.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Davidacuse - How to fritter away Google

26. 12. 2022 15:07

That means you'll see some fresh features and press access to additional channels where you can gain visibility, without having to make mother wit of some ornate, handbook migration process. https://googlec5.com

ala - chybka

2. 11. 2014 13:32

Zdravim,mala chybka v datu narozeni...

???? - Kati

4. 11. 2012 20:28

Je nádherná, uff

Petty - ..

1. 7. 2012 22:18

Ona je úžasná. Miluju jí :* jr dokonalá :)

:) - :)

10. 3. 2012 17:15

Já ji prostě miluju!

...Jane... - ...

18. 12. 2011 14:13

Ona je prostě dokonalá... Je moc krásná... =o)